Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

žalobkyně se zastala muže, který ubodal přítelkyni. Kauza míří k odvolacímu soudu

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Žalobkyně se nečekaně zastala Jakuba Drholce, který si má odpykat 25 let vězení za ubodání náhodné známosti v pražském bytě. Trest je podle ní přísný a podala odvolání ve vrahův prospěch. Kauzou se nyní bude zabývat Vrchní soud v Praze.

Zahradník Drholec (38) se s obětí starší o 28 let seznámil loni v červenci, když si k němu žena přisedla v podniku, kam si po práci zašel na pivo. Doprovodila ho k němu domů, kde ji v noci ubodal.

Znalci u muže žádnou sexuální deviaci nezjistili, podle nich útočil pravděpodobně ve vzteku.

Žalobkyně Jana Kadeřábková z Městského státního zastupitelství v Praze požadovala pro Drholce trest v horní polovině sazby, která činí 15 až 20 let. Předseda senátu pražského městského soudu Kamil Kydalka však v lednu zvolil výrazně přísnější trest výjimečný. Zdůvodnil to tím, že Drholec "má určité charakterové vlastnosti, které neskýtají záruku, že trest 15 až 20 let odnětí svobody by stačil k jeho nápravě a k ochraně společnosti".

Drholec dlouhodobě požívá alkohol, což u něj vedlo k úpadku morálky.  K činu přiznal - "cvaklo" mu prý v hlavě. Útok však částečně svaluje na oběť s tím, že se ho pokusila okrást. Proti rozsudku se odvolal i Drholcův právník.

Témata:  vražda Praha soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy