Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oponenti se bouří proti Zemanovi. Horáček mu vystaví účet

Skladatel a textař Michal Horáček
Skladatel a textař Michal Horáček
Foto: michalhoracek.cz

Praha - Podle kandidáta na prezidenta Michala Horáčka s oznámením prezidenta Miloše Zemana o kandidatuře přišel čas vystavit mu účet za virózy, urážky a lži, kterými poškozoval občany. Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) sdělil ČTK, že nepovažuje rozhodnutí Zemana za překvapení a označil ho za favorita voleb.

Opětovnou kandidaturu oznámil dnes Zeman před svými podporovateli na Pražském hradě. "S oznámením Miloše Zemana přišel čas vystavit mu účet. Za všechny ty virózy, urážky a lži, kterými poškozoval všechny občany včetně svých někdejších voličů. V této volbě se proti němu a všemu, co představuje, postavím s hlubokou vírou, že máme na víc," uvedl v reakci Horáček.

Šéf ODS Petr Fiala ČTK sdělil, že rozhodnutí Zemana respektuje a ocenil, že svůj úmysl oznámil s dostatečným předstihem. "ODS je ale přesvědčena, že by Česká republika po příštích volbách měla mít jiného prezidenta. Takového, který nerozděluje společnost, nezpochybňuje základní směřování naší zahraniční politiky a ctí ústavní tradice," poznamenal.

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek ČTK řekl, že Zemanova opětovná kandidatura pro něj není překvapením. Pevně ale doufá v to, že nebude znovu zvolen. Podobně se vyjádřila i poslankyně a místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová. "Překvapení to samozřejmě není, ale zasloužíme si prezidenta slušného, který ctí ústavu, je vzorem a důstojně reprezentuje. To Zeman není," napsala na twitteru.

Podle předsedy KSČM Vojtěcha Filipa jde o očekávané rozhodnutí, které pravděpodobně vychází ze současné podpory od občanů. Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura ČTK sdělil, že při pohledu na dosud avizované kandidáty si myslí, že bude dobře, když Zeman opět zvítězí. Považuje ho za jasného favorita.

Europoslanec Jiří Pospíšil (za TOP 09), který také uvažuje o kandidatuře na Hrad, na twitteru napsal, že bylo jasné, že Zeman a jeho okolí nebudou chtít Pražský hrad opustit. "Souboj o směrování země pokračuje. Spojme síly. Nikdo není neporazitelný!" uvedl Pospíšil.

Témata:  Miloš Zeman Michal Horáček prezident ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy