Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž se pokusil zapálit auto a dům, hrozí mu osm let

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Muž (32) si v Brně vyřizoval spory s otcem přítelkyně. Podle policie se pokusil zapálit osobní auto a rodinný dům, za což mu hrozí až osm let za mřížemi.

Policejní komisař muže obvinil z obecného ohrožení a poškození cizí věci. Vzhledem k tomu, že měl nastoupit do vězení už v říjnu loňského roku za jinou trestnou činnost, čelí ještě obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Mladý muž se v únoru pokusil zapálit osobní vozidlo zaparkované v Brně-Bystrci, jehož majitelem je právě partnerčin otec. Do hrdla nádrže vložil kus látky, kterou zapálil. Požár poškodil vnitřní plastovou část a pak samovolně vyhasnul.

O týden později hodil na vchodové dveře rodinného domu v Chrlicích skleněnou láhev naplněnou benzínem se zapáleným knotem. Oheň u dveří a v předsíni stihnul uhasit majitel, který byl zrovna doma.

"Podezřelý se ke svému jednání doznal. Budoucímu tchánovi se prý chtěl pomstít za to, že k němu měl stále nějaké výhrady," popsala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Témata:  krimi Brno

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy