Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejvyšší soud už rozhodl o dovolání Petra Kramného

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Brno - Nejvyšší soud (NS) ve čtvrtek rozhodl o dovolání Petra Kramného, který si odpykává 28 let ve vězení za vraždu manželky a dcery. Verdikt zatím není veřejný. Projednávání kauzy nebylo bez komplikací.

Soudci nyní vypracují odůvodnění, poté své rozhodnutí i se spisem předají Krajskému soudu v Ostravě, který bude doručovat účastníkům řízení.

Mluvčí soudu Petr Tomíček uvedl, že se v nynější fázi řízení nemůže vyjadřovat. Očekává, že senát odůvodnění vyhotoví do měsíce.

Projednávání Kramného dovolání nebylo bez komplikací. Nejprve na svou možnou podjatost upozornil soudce Vladimír Veselý. Loni se totiž při obědě setkal se znalcem, který se podílel na revizní analýze v Kramného kauze. Mimoděk si tehdy vyslechl jeho náhled na případ. Poté obhajoba s úspěchem navrhla ještě vyloučení soudců Iva Kouřila, Jana Engelmanna a Michala Mikláše.

Podle egyptských úřadů žena (36) a dívka (8) zemřely na následky dehydratace nebo otravy. Po převozu těl čeští znalci došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Expertizy jsou opakovaně terčem kritiky obhajoby. Za Kramného práva se zasazuje také spolek Šalamoun.

Témata:  Petr Kramný Nejvyšší soud EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.