Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Piráti si fandí: Ve volbách chtějí získat 10 procent hlasů

Ivan Bartoš vysvětluje organizaci nejlepšího volebního programu, který má 25(!) stránek.
Ivan Bartoš vysvětluje organizaci nejlepšího volebního programu, který má 25(!) stránek.
Foto: Pirátská strana

Praha - Volební kampaň pro letošní parlamentní volby chce Česká pirátská strana spustit na počátku května a vloží do ní 4,5 až pět milionů korun. Strana by ráda získala deset procent hlasů. Podle nedávného průzkumu by překonala pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Sněmovny.

"Míříme na deset procent," řekl dnes předseda strany Ivan Bartoš na celostátním fóru strany v Praze.

Volební model společnosti STEM straně přisoudil 5,5 procenta hlasů a zisk osmi poslaneckých křesel. "Všechny internetové deníky to měly na titulních stránkách, že jsme relevantní síla v politice," řekl Bartoš.

Bartoš uvedl, že strana dokončuje svůj program a v dubnu by měla schválit jeho konečnou podobu. Celým programem se mají prolínat základní hodnoty pirátů, jako je svoboda a transparentnost. Piráti tak chtějí usilovat o elektronickou státní správu, omezení byrokracie nebo o vytvoření znalostní ekonomiky založené na vědě a výzkumu.

Dlouhodobě je cílem strany prosazování základního práva člověka na svobodné šíření přijaté informace a striktní ochranu soukromí. Dál prosazuje přímou demokracii, transparentní stát, odstranění informačních monopolů, regulaci lobbingu, legalizaci konopí či omezení pravomocí exekutorů.

 Šéf pirátů dnes také oznámil, že mediálním stratégem kampaně bude Jakub Horák, který se v minulosti podílel například na policejní náborové kampani Pomáhat a chránit. Volebním manažerem bude Štěpán Štrébl s praxí z poradenské firmy PricewaterhouseCoopers.

Témata:  Ivan Bartoš Česká pirátská strana

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy