Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hejtman Zimola se naštval: Chtěl jsem nad tím mávnout rukou, ale objevily se konspirace. Tak se podívejte...

Hejtman Jiří Zimola (11. 4. 2014)
Hejtman Jiří Zimola (11. 4. 2014)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD) čelí obvinění, že byl předem informován o policejním zásahu v kauze pražské Technické správy komunikací. Kromě toho se na internetu objevilo video, které naznačilo, že je jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD) zapletený do manipulací s veřejnými zakázkami. Podle hejtmana jsou to ale jen konspirace, ke kterým se prostě musí vyjádřit.

Zimola přiznává, že nejprve chtěl nechat plavat. „Ač jsem po zveřejnění šíleného videa o mé osobě, neexistujících kryptovacích telefonech a vymyšlených emailech chtěl nad celou věcí mávnout rukou, nemůžu. Moji milí konspirátoři pokračují,“ vysvětluje věc ze svého pohledu hejtman na faceboku.

Šéf ODS Petr Fiala už vyzval premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), aby přiměl Zimolu k věrohodnému vysvětlení nákupu rekreačního objektu v Lipně nad Vltavu. Zimola si tam dal stavět dům, jenž zatím patří předsedovi představenstva jihočeských nemocnic Martinu Bláhovi. Hejtman jej bude vlastnit až po kolaudaci.

Sám hejtman na svém počínání nevidí nic špatného. S Bláhou uzavřel před časem smlouvu, podle níž se v budoucnosti stane majitelem rekreačního objektu. Navíc už Bláhovi zaplatil dva miliony korun a zbytek uhradí po dokončení stavby.

„Poté, co jsme se nad videem zasmáli, máme tu nějaký historický příběh ohledně pozemků, na kterých dnes stojí mnou kupovaná nemovitost. Takže, abych předešel dalším zmatkům, zopakuji vše podstatné: cena domku, kterou částečně platím ze svých úspor a částečně si na ni budu brát hypotéku, je cena tržní a v místě obvyklá. Není nijak podezřele nízká ani vysoká,“ vysvětluje okolnosti kolem nemovitosti Zimola.

„Za kolik a od koho kupoval nezasíťovaný pozemek původní investor, se mě nijak netýká, nevím to a ani jsem po tom nikdy nepátral. Pro mě vždy logicky byla podstatná výsledná cena domku, která se mně zdála přiměřená, a proto jsem jej také koupil. Nic víc, nic míň,“ dodal.

Témata:  Jiří Zimola nemovitosti EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy