Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O místa v radě ČT a ČRo má zájem 44 kandidátů, nominováni jsou i poslanec Jandák a kanoista Doktor

Vítězslav Jandák /ČSSD/ - 37. sjezd ČSSD, Kongresové centrum GONG Ostrava
Vítězslav Jandák /ČSSD/ - 37. sjezd ČSSD, Kongresové centrum GONG Ostrava
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Příští týden se ve Sněmovně představí kandidáti, kteří mají zajém o místa v Radě České televize a v Radě Českého rozhlasu. Mezi nominovanými je ze současných politiků poslanec ČSSD a někdejší ministra kultury Vítězslav Jandák.

O tři místa v Radě České televize má zájem 22 kandidátů. Stejný počet adeptů se uchází také o tři křesla v Radě Českého rozhlasu.

Do 15členné rady veřejnoprávní televize by se rádi dostali její někdejší ředitel Jiří Balvín, kterého nominoval Český svaz bojovníků za svobodu, bývalý kanoista Martin Doktor (navržen Českým olympijským výborem), advokátka Dagmar Raupachová nebo někdejší ředitelka Knihovny Václava Havla Marta Smolíková. 

V radě by rádi pokračovali Michal Jankovec a René Kühn, vrátit by se do ní chtěla bývalá moderátorka Dana Makrlíková.

Mandát v 9členné rozhlasové radě obhajují historik Michal Stehlík, kazatel Ervín Kukuczka a mediální analytik Ivan Tesař. Nově by rozhlasu chtěli radit spolu s Jandákem například kněz Zbigniew Czendlik, zpěvák Mikoláš Chadima nebo textař Michal Prostějovský. Jandáka navrhly Agrární komora a Veslařský klub Vajgar.

Témata:  Česká televize Český rozhlas Vítězslav Jandák

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy