Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Máte doma nevyužitý nábytek? Věnujte ho lidem v nouzi

Brněnské náměstí
Brněnské náměstí
Foto: www.brno.cz

Brno - Brno má nový projekt, díky kterému najde uplatnění nevyužívaný nábytek. Lidé jej mohou odevzdat ve čtyřech sběrných střediscích odpadu v Brně.

Nábytek pak zdarma získají lidé v sociální nouzi. Podle primátorova náměstka Martina Andera (SZ) je cílem pomoct potřebným a předcházet vzniku odpadu. V příštích týdnech budou moct Brňané na stejném principu odevzdávat například i oblečení nebo sportovní vybavení, které jiní získají za drobný poplatek.

Nábytek je možné odložit ve střediscích v ulicích Veveří, Hapalova, Okružní a Jana Svobody. "Jsou tam speciálně vyhrazená místa pro veškerý nábytek z kovu, plastu nebo dřeva, a to včetně zahradního nábytku," uvedla Kateřina Gardoňová z tiskového střediska brněnského magistrátu.

Pracovníci věci vyfotí a zaevidují. Poté je rozdělí podle potřeb lidem v nouzi. "Tímto projektem předcházíme vzniku odpadu a šetříme peníze z městského rozpočtu. Zachovalý nábytek najde nové využití a pomůže lidem v tíživé sociální situaci, kteří by si nové vybavení domácnosti nemohli dovolit," uvedl Ander.

Témata:  Brno lidé nábytek

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy