Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vážná nehoda na Královehradecku, náraz motorkáře vymrštil do rybníku

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Hradec Králové - V sobotu ráno se v Černožicích na Královéhradecku stala vážná dopravní nehoda. Motocykl řízený padesátiletým mužem se střetl s osobním automobilem tak silně, že motorkář skončil i se svým strojem v rybníku. Jeho stav je velmi vážný.

Tísňová linka přijala v sobotu oznámení o závažné nehodě v Černožicích na Královéhradecku. Padesátiletý motorkář se srazil s osobním vozem, ve kterém seděla šestačtyřicetiletá řidička společně s její pětiletou dcerou.

Cestujícím automobilu se nic vážného nestalo. Padesátiletý motorkář na tom byl mnohem hůř. Náraz ho vymrštil ze silnice, i se svým strojem pak skončil v rybníku. Svědkové nehody muže ihned vytáhli a zavolali záchranáře.

"Zasahující zdravotníci na místě zjistili, že motocyklista utrpěl vícečetná vážná poranění, mimo jiné i v oblasti hrudníku. Proto muže uvedli do umělého spánku, zajistili mu dýchací cesty a napojili jej na přístroj pro umělou plicní ventilaci. Nedílnou součástí ošetření byla mimo jiné rovněž péče o tepelný komfort zraněného," uvedl mluvčí královehradeckých záchranářů Ivo Novák.

Pro pacienta přiletěl vrtulník, nyní leží v traumacentru v královéhradecké nemocnici. "Do rukou připraveného týmu zdravotníků byl muž předán ve stabilizovaném sta­vu," dodal mluvčí.

Co přesně se na míste stalo, zatím není jasné. Okolnosti nehody policisté vyšetřují.

Témata:  nehody motorkářů dopravní nehody záchranáři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy