Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který byl na útěku před vězením, se dobrovolně přihlásil vězeňské službě

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Petr Votava (32) se v pondělí sám přihlásil vězeňské službě. Pražská policie se ho pokusila zadržet minulý týden. Při akci zazněly i výstřely.

Votava byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost ke dvěma letům vězení, do výkonu trestu měl nastoupit ke konci loňského roku. Minulý čtvrtek ho policisté chtěli zadržet v jeho autě v obci Ořech. Muži se ale podařilo ujet, i když policisté na ujíždějící vůz stříleli. Do pátrání byl pak nasazen vrtulník.

Muž je podezřelý, že při honičce s policisty poškodit dvě auta a značku. Policejní mluvčí za Prahu venkov - západ Jana Dětská ČTK řekla, že obvodní oddělení v Hostivici případ vyšetřuje zatím jako poškození cizí věci. 

Podle Dětské ho policisté ale ještě nevyslechli a do doby, než tak udělají, nebudou poskytovat k případu více informací.

Témata:  krimi uprchlí vězni Praha

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy