Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo prodloužilo souhlas se stavbou nové ranveje v Ruzyni

Letiště Václava Havla Praha
Letiště Václava Havla Praha
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Ministerstvo životního prostředí prodloužilo platnost souhlasu s výstavbou paralelní ranveje na letišti v pražské Ruzyni z hlediska vlivů na životní prostředí (EIA). Nová dráha za devět miliard korun by mohla být zprovozněna v roce 2025.

Letiště získalo klíčový dokument v roce 2011, původně platil do října. Ministerstvo ale platnost prodloužilo do října 2021. "Oznamovatel musí v rámci žádosti prokázat, že od vydání stanoviska nedošlo k podstatným změnám záměru, k podstatným změnám podmínek v dotčeném území a podobně," řekla deníku E15 mluvčí ministerstva Petra Roubíčková.

Výstavbu paralelní vzletové a přistávací dráhy považuje pražské letiště za jednu z klíčových nutností pro svůj další ekonomický rozvoj. Původně se s dokončením více než tři a půl kilometru dlouhé ranveje počítalo v roce 2010.

Mluvčí letiště Marika Janoušková sdělila, že firma podniká kroky, aby mohla se stavbou začít zhruba v roce 2022.

Témata:  Letiště Václava Havla Praha Ministerstvo životního prostředí České republiky

Související

Aktuálně se děje

13:30

Primátor Opavy žádá vládu, aby odložila krajské a senátní volby

Primátor Opavy Tomáš Navrátil (ANO) plánuje požádat vládu o odložení krajských a senátních voleb, které se mají konat v pátek a sobotu. Důvodem jsou závažné problémy způsobené povodněmi, které zasáhly Opavu a další místa v Česku.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy