Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chůva napadla dvě svěřené děti, jedno zemřelo, druhé má trvalé následky. Odsedí si 11 let

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Podle dnešního verdiktu Městského soudu v Praze si má chůva Dieu Vu Thi odpykat 11 let vězení za těžké ublížení na zdraví dvou holčiček, které jí její krajané svěřili na hlídání. Jedno z dětí zemřelo, další má po poškození mozku trvalé následky.

Obžaloba tvrdí, že chůva postupně v únoru a prosinci roku 2015 napadla dvě ze svěřených dívek, přičemž první zranila na hlavě a druhé poranila úderem do břicha střeva.

Holčičky se do nemocnice dostaly až se značným zpožděním poté, co si je převzali rodiče. První dívka strávila na lůžku dva měsíce kvůli otoku mozku, druhou se lékařům nepodařilo zachránit.

U chůvy doma se v listopadu 2015 zranilo ještě třetí dítě: půlroční holčička si zlomila ruku. Podle verdiktu ale není zřejmé, zda za zraněním stála přímo obžalovaná, nebo její malý syn. Proto soud v tomto bodě ženu uznal vinnou jen z nedbalostního ublížení na zdraví.

Znalci nedokázali objasnit motiv činů, chůva je psychicky zcela v pořádku. Děti hlídala načerno, přivydělávala si tak k rodičovské dovolené.

Témata:  týrané děti soudy Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy