Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policejní prezident Tuhý dostal kvůli výhružkám ochranku

Tomáš Tuhý
Tomáš Tuhý
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Zatím neznámí pachatelé údajně vyhrožují policejnímu prezidentovi Tomáši Tuhému ublížením na zdraví, od úterý proto má ochranku.

Policejní prezidium případ nechtělo blíže komentovat. "Jednotlivé kroky ale standardně nesdělujeme a jinak tomu nebude ani v tomto případě. Stejně tak z taktických a bezpečnostních důvodů nekomentujeme jednotlivá opatření," sdělila ČTK Iveta Martínková z policejního prezidia.

Kdo Tuhému vyhrožuje, není jasné, Tuhý se podle Mladé fronty Dnes k výhrůžkám odmítl vyjádřit. Policisté, kteří již případ vyšetřují, jej však podle zdrojů deníku z policejního prezidia dávají do souvislosti mimo jiné s bojem některých funkcionářů uvnitř policie, zejména s nedávnou policejní reorganizací.

Veřejně Tuhého kvůli reorganizaci nařkl z "brutálního" úniku informací Jiří Komárek, bývalý detektiv Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), který po reorganizaci zanikl.

Tento týden Vrchní státní zastupitelství v Praze oznámilo, že odložilo trestní oznámení poslanců na žalobce Petra Šeredu kvůli úniku informací o vyšetřování policejního prezidenta.

Témata:  Tomáš Tuhý Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy