Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Premiér Sobotka skončil po příletu do Itálie v péči lékařů

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v sobotu po příletu z Říma ze summitu EU vyhledal lékařskou pomoc. ČTK to dnes řekl mluvčí vlády Martin Ayrer. Jeho zdravotní potíže podle mluvčího nejsou vážné a Sobotkův program v příštích dnech neovlivní.

Předseda vlády odjede v úterý na jednání zemí V4 do Varšavy, ve čtvrtek ho čeká zasedání tripartit ČR a Slovenska. Sobotka po návratu z Říma podle serveru Expres.cz hned z letiště odjel do motolské nemocnice.

"V poslední době pana premiéra trápilo nachlazení. Po návratu z Říma ze summitu EU vyhledal lékaře. Není to nic vážného," řekl mluvčí. Sobotka hospitalizován není.

Program předsedy vlády je nabitý, jednání a schůzky se mnohdy konají i pozdě večer. Premiér neodpočívá ani o víkendu, účastní se mnohých akcí v Praze, regionech či v zahraničí.

Podle bulvárního serveru lékaři měli předsedovi vlády ošetřit zlomeninu. Ayrer nechtěl premiérův zdravotní stav podrobněji komentovat. Uvedl, že Sobotkův program pro příští dny platí. Neruší se mezinárodní setkání ani vnitrostátní schůzky.

Rychlou lékařskou pomoc v minulosti potřebovali i jiní předsedové vlády. V péči lékařů skončil například někdejší premiér Vladimír Špidla (ČSSD), a to kvůli přepracování.

Témata:  Bohuslav Sobotka Itálie lékaři

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy