Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tomáš Prouza odchází z Úřadu vlády. Kdo jej nahradí?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza (ČSSD) dnes končí na Úřadu vlády, kde působil po tři roky. Na jeho místo nastoupí Jan Král, dosavadní ředitel odboru koordinace evropských politik.

Prouza (43) působil i jako vládní koordinátor pro digitální agendu a řídil český tým pro odchod Británie z Evropské unie.

V čele týmu pro brexit nahradí Prouzu podle Lidových novin ekonomka Soňa Machová. Na post digitálního koordinátora vlády vybral premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) bývalého člena rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Ondřeje Malého. Nominaci předloží v dubnu ministrům.

O Prouzovi se spekulovalo jako o volebním manažerovi strany pro letošní podzimní volby do Sněmovny. Touto funkcí byl však pověřen poslanec Jan Birke.

Nedávno se Prouzovo jméno objevilo v souvislosti s hledáním nového kandidáta na ministra průmyslu a obchodu po odvolaném Janu Mládkovi (ČSSD). Nakonec resort od března dočasně řídil Sobotka, příští týden se novým ministrem průmyslu stane dosavadní náměstek Jiří Havlíček.

Témata:  Tomáš Prouza vláda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy