Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Prachaticku havarovalo malé letadlo. Pilot zemřel

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Dub (Prachaticko) - Při dnešní nehodě dvoumístného letadla u Dubu na Prachaticku zahynul pilot. Na místě zasahovali hasiči, ultralight hořel.

K nehodě vyjely dvě posádky záchranné služby a letěl i vrtulník. "Bohužel při příjezdu na místo mohly pouze konstatovat úmrtí jedné osoby v ohořelých troskách letadla," řekla ČTK mluvčí zdravotnické záchranné služby Petra Kafková.

Jihočeští hasiči dostali hlášení o nehodě ve 14:11. "Na místo vyjela profesionální jednotka z Prachatic a tři dobrovolné jednotky. Na místě jsme zjistili, že se jedná o malé dvoumístné letadlo," sdělil mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

"Mám informace od očitých svědků, že zhruba ve čtvrt na tři mu vypověděl službu motor, ... odlomila se část křídla, stroj přešel do vývrtky a zapíchl se do pole. Pilot bohužel nepřežil," uvedl starosta městyse Dub Václav Novák (Nezávislí).

Témata:  letecké nehody neštěstí hasiči

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy