Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud řešil případ chlapce napadeného psy. Po útoku vykrvácel

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hradec Králové - U Okresního soudu v Hradci Králové se opět řeší smrt pětiletého chlapce, který loni v Lužci nad Cidlinou na Královéhradecku zemřel po útoku psů. Znalec vypověděl, že dítě zemřelo po pár minutách na vykrvácení z rozsáhlých poranění.

Podle spisu otec 18. září ponechal syna bez dozoru na zahradě u domu Pavla Horny, kde bylo osm psů různých plemen, například tři feny belgického ovčáka. Majitel podle obžaloby psy řádně nezajistil a ponechal je volně pobíhat po zahradě, kde bylo malé dítě.

"Příčinou smrti bylo zevní vykrvácení z rozsáhlých poranění především na krku, kde došlo k přerušení žil a tepen," řekl soudní znalec Petr Lacina. Vznik zranění je podle něj možný vysvětlit opakovaným působením zubů a drápů psa.

Nechtěl odhadovat, jak dlouho útok psů na chlapce trval. Na dotaz, zda je možné říci, který ze psů útočil, odpověděl, že mu to nepřísluší.

Před soudem dnes dopoledne vypovídali také sousedé či známí otce chlapce, kteří se shodli na tom, že chlapec věděl, jak se má ke psům chovat, a žádné riziko v jeho chování nespatřovali. "Od malička mezi nimi byl, určitě měl přehled," řekl soused. Svědci také shodně ocenili, jak se otec k chlapci choval a jaký měli vzájemný vztah.

Témata:  napadení zvířaty psi soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy