Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Miloše Zemana v Úholičkách "přivítali" odpůrci. Stop žvástům a ovarismu, hlásali

Miloš Zeman hostí Andrzeje Dudu (15. března 2016).
Miloš Zeman hostí Andrzeje Dudu (15. března 2016).
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Do Úholiček u Prahy dnes v rámci návštěvy Středočeského kraje zavítal prezident Miloš Zeman. Čekali na něj jeho příznivci i odpůrci.

Zhruba dvě desítky lidí s napodobeninami dopravních značek stop se postavily podél cesty při příjezdu prezidentské kolony. Na transparentech byly nápisy jako "Stop žvástům", "Stop sexismu", "Stop demagogii" nebo "Stop ovarismu". Dva z protestujících rozvinuli i velké červené trenýrky.

"Zase trenýrky? Jděte dělat ostudu jinam!" zvolala jedna z žen. "Nemusím s ním souhlasit, ale je to hlava státu," kárala protestující další z účastnic. Prohlásila také, že Zemanovi odpůrci kazí dobré jméno obce, která se honosí titulem Vesnice roku Středočeského kraje.

Zeman je na prezidentské návštěvě středních Čech počtvrté, od jeho poslední cesty po regionu před rokem se vyměnilo vedení kraje. Krajskou vládu ČSSD a KSČM vystřídala koalice ANO, STAN, ODS a tří nezařazených zastupitelů a někdejšího hejtmana Miloše Peteru (ČSSD) nahradila Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).

Prezident dnes navštívil krajský úřad a město Slaný na Kladensku, kde si prohlédl podnik Ekofrukt, zabývající se pěstováním ovoce a výrobou müsli tyčinek.

Témata:  Miloš Zeman Středočeský kraj

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy