Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž v Olomouci surově zabil bezdomovce. Soud mu potvrdil přísný trest

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Olomouc - Vrchní soud v Olomouci potvrdil 18 let vězení pro Petra Mikulku (27), který zavraždil bezdomovce. Zločin byl podle znalců proveden obzvlášť surově.

Kromě trestu byla muži uložena soudem také zabezpečovací detence. "S přihlédnutím k jeho osobnosti a způsobu provedení činu nelze tento trest považovat za nepřiměřeně přísný," řekl soudce Pavel Göth. Na místě je s ohledem na osobnost obžalovaného i zabezpečovací detence, uvedl soud.

Vražda se stala v prosinci 2015 v Olomouci-Chválkovicích. Mikulka s několika dalšími známými nejprve popíjel víno u hlavního nádraží, poté se přesunuli do zahradního domku.

Tam po předchozí hádce napadl známého, kterého bil pěstí do obličeje, hlavy a boku. Poté muže kopal do hlavy a celého těla. Nakonec napadeného bodal a řezal do krku a pravého stehna. Těžce zraněného muže poté vytáhl s pomocí jiného známého z chatky ven, kde mu ještě dupal do obličeje a po celém těle.

"Šlo o útoky, které měly likvidační charakter. Poškozený umíral trýznivým způsobem několik desítek minut," uvedl žalobce.

Umírajícího nechal Mikulka ležet na zemi a jeho tělo zakryl bundou a plachtou. Ráno s ostatními známými zjistil, že muž je zřejmě mrtvý a zavolali policisty. Domluvili se přitom, že vinu za smrt svalí na známého bezdomovce, který byl už dříve odsouzen za vraždu.

Mikulka podle znalců trpí smíšenou poruchou osobnosti. Kriminalistům se k fyzickému napadení známého přiznal a řekl, že k útoku jej přiměly temné hlasy v jeho hlavě. Prý Mikulku nabádaly k tomu, aby někoho zabil. "Slyšel jsem Karlův smích, a proto jsem na něj zaútočil," uvedl.

Témata:  krimi vražda bezdomovci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy