Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel katolický kněz souzený za sexuální obtěžování

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Přerov - Katolický kněz Vladimír Krejsa, kterého soud v Přerově v březnu potrestal podmíněným trestem za sexuální obtěžování romských dětí, zemřel ve věku 65 let. Informoval o tom soudce Martin Lýsek.

Knězi za sexuální obtěžování dětí hrozilo pětileté vězení. Okresní soud v Přerově nakonec pětašedesátiletého Vladimíra Krejsu potrestal dvouletým odnětím svobody s podmíněným odkladem na tři roky s tím, že zároveň musí nastoupit povinné ochranné ambulantní léčení.

Písemné vyhotovení rozsudku už ale Krejsa nedostal. Jak informovali zástupci olomouckého arcibiskupství, bývalý kněz náhle zemřel. Za jakých okolností k tragické události došlo, zatím není jasné.

Protože strany si po vynesení rozsudku ponechaly lhůtu na odvolání, zůstane rozsudek nepravomocný. "Jiná varianta než zastavení trestního stíhání není. Předpokládám, že se tak stane do měsíce," uvedl soudce Martin Lýsek.

Muž byl obviněn z toho, že obtěžoval romské děti. Za orální sex a obnažování intimních partií jim pak podle obžaloby platil několik stovek korun. Podle žalobkyně Šárky Pivodové mezi poškozenými přitom byli lidé mladší 18 let. K údivu všech vyšetřovatelů, se ale děti poškozené necítí. Tímto způsobem si vydělávaly peníze.

Témata:  sexuální obtěžování církev Přerov

Aktuálně se děje

17. května 2024 11:36

Fico by mohl být převezen do Bratislavy. V pondělí se rozhodne, co dál

Lékařské konzilium by mělo v pondělí rozhodnout o další léčbě postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica, který po středečním atentátu podstoupil ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici pětihodinovou operaci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.