Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tržnice v Holešovicích není pojištěná. ČSSD vyzvala Prahu, aby to změnila

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Pražská ČSSD vyzvala hlavní město, aby zřídilo pojištění pro areál tržnice v Holešovicích. V případě nehody by totiž kvůli chybějící pojistce město mohlo přijít o stovky milionů korun.

ČTK to sdělil zástupce pražské ČSSD pro rozvoj Pražské tržnice Tomáš Petříček. Areál bývalých jatek je od roku 1993 kulturní památkou. Město má plán jeho revitalizace, zatím ji ale nezahájilo. Vyjádření města ČTK shání.

"Zjistili jsme, že hlavní město Praha nemá pojištěn areál Pražské tržnice v Holešovicích. Vzhledem ke složitým vztahům s nájemcem a především hodnotě areálu a jednotlivých budov to považujeme za kardinální chybu, kterou je třeba neprodleně napravit," uvedl Petříček v tiskové zprávě.

Podle Petříčka by Praha v případě například požáru mohla přijít o stovky milionů korun, případně až o miliardu. "Hlavní město má přitom poměrně čerstvou zkušenost s problematickým pojištěním Výstaviště," uvedl. Tady v roce 2008 vyhořelo křídlo Průmyslového paláce a Praha se následně přela s nájemcem o pojistku. ČSSD proto vyzvala Prahu, aby areál nechala pojistit.

„Očekávala bych, že se město poučilo, ale bohužel opak je pravdou. Naštěstí se nám povedlo problém odhalit, ale nyní je třeba velmi rychle přistoupit k nápravě. Jsem přesvědčena, že péče řádného hospodáře spočívá mj. v tom, že si pojistí svůj velmi cenný majetek,“ uvedla členka ČSSD Praha 7 Sára Jurašková.

Témata:  Praha Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy