Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rezort financí se chlubí tarify za stovku. Běžný občan zaplatí desetkrát víc

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Ministerstvu financí rapidně klesnou náklady na používání služebních mobilních telefonů. Díky nové smlouvě se společností T-Mobile zaplatí za tarify 11krát nižší cenu, než jakou platilo v roce 2013. Za stejné tarify platí lidé nejméně tisíc korun měsíčně.

Doposud využíval celý resort služeb více operátorů. Tentokrát však Ministerstvo financí nakoupilo služby od jednoho operátora a tím se podařilo výrazně snížit celkovou cenu. Společnost T-Mobile, která vyšla vítězně z výběrového řízení, nabídla čtyřletý kontrakt na provoz služebních telefonů celého resortu za cenu 22 628 328 korun. 

"V době mého nástupu do funkce ministra financí bylo v resortu uzavřeno mnoho nevýhodných smluv, u kterých operátoři dlouhodobě blokovali přesoutěžení. Proto jsem se osobně zasadil o to, aby se mobilní služby nakoupily pro celý resort společně, protože právě u mobilních tarifů přináší sjednocení podmínek výrazné úspory v nakládání s penězi daňových poplatníků," vysvětlil ministr financí Andrej Babiš. 

Za neomezený hlasový tarif zaplatí ministerstvo 54 korun, v případě datových tarifů pak 32 korun u limitu 3 GB a 109 u limitu 10 GB. Běžný zákazník přitom za tarif se 4 GB dat zaplatí měsíčně 799 korun, s 8 GB potom 999 korun.

Témata:  Ministerstvo financí České republiky Andrej Babiš T-Mobile

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy