Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fronta jako na banány. Žadatelé o dotace už čekají před středočeským krajským úřadem v Praze

Lidé, ilustrační fotografie
Lidé, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha – Lidé už teď čekají ve frontě před středočeským krajským úřadem v Praze, aby mohli požádat o dotace na nové kotle. Úředníci jim zajistili chemické toalety, stany a občerstvení.

Příjem žádostí začne ve čtvrtek v 08:00, někteří žadatelé ale před budovou čekají už od úterního rána, řekl dnes ČTK mluvčí hejtmanství Pavel Lochař.

„My se snažíme vyjít těm lidem vstříc, dáváme jim tam už dva dny čaj a kávu, dali jsme jim tam stany, aby byli aspoň trošku v závětří. Včera (v úterý) byl úřad otevřený do 22:00, aby se mohli ohřát a zajít si na záchod," uvedl Lochař.

Kraj získal finance od ministerstva životního prostředí, v druhém kole se má rozdělovat 51 milionů korun. Podle Lochaře se kraj snažil systém podávání přihlášek změnit, aby lidé nemuseli na úřad osobně, ale ministerstvo životního prostředí to podle něj v této výzvě neumožnilo.

Velký zájem byl také o předchozí kolo dotací na výměnu starých kotlů. V prvním kole dotací na nové kotle hejtmanství rozdělovalo zhruba půl miliardy korun mezi více než 4000 žadatelů.

Témata:  Středočeský kraj dotace lidé

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy