Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze musel nouzově přistát airbus

Letiště Václava Havla Praha
Letiště Václava Havla Praha
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha – Na letišti v Praze dnes muselo neplánovaně přistát letadlo mířící z Hannoveru do Vídně. Podle hasičů byl důvodem kouř v zavazadlové prostoru airbusu.

Cestující byli evakuováni do terminálu, nikomu se nic nestalo, informovala mluvčí letiště Marika Janoušková. Provoz na letišti byl kvůli zásahu omezen, tři spoje musely na jiné letiště.

Stroj společnosti Eurowings přistál v Praze v 18:03. Podle Janouškové byla vyhlášena plná pohotovost. „U přistání byly složky integrovaného záchranného systému včetně letištních hasičů. Přistání bylo bez problémů," uvedla mluvčí.

Podle ní se nyní bude zjišťovat, co bylo příčinou kouře. Hasiči ale uvedli, že nešlo o požár. "Mohlo se jednat například o chybu čidla," podotkla mluvčí.

Zásah omezil výrazně provoz na letišti, některá letadla nemohla přistát. Spoj z Madridu nakonec zamířil do Brna, letadlo z Vídně se vrátilo zpět a let z Moskvy musel přistát v Drážďanech. Letadla mají zpoždění i na odletu, týká se to zhruba deseti spojů. Krátce před 19:00 byla dráha uvolněna a provoz byl obnoven v běžném režimu.

Témata:  Letiště Václava Havla Praha Airbus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy