Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na volební kandidátce ODS bude Stanjura, Černochová i Bajer

Zbyněk Stanjura, 26. kongres ODS
Zbyněk Stanjura, 26. kongres ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Do říjnových voleb do poslanecké sněmovny půjdou jako lídři občanských demokratů předseda Petr Fiala na jihu Moravy, poslankyně Jana Černochová v Praze nebo Zbyněk Stanjura v Moravskoslezkém kraji.

Tým dnes představila na programové konferenci v pražském Národním domě na Vinohradech. Na kandidátkách budou na základě smlouvy o volební spolupráci i zástupci Strany soukromníků. Jejich předseda Petr Bajer se bude ucházet o voliče v Pardubickém kraji z třetí příčky kandidátky.

Bajer při představování lídrů kandidátek uvedl, že jeho strana dostane své příznivce z řad živnostníků do volebních místností a přispěje tak ke složení vlády, která zruší "všechny regulace" zavedené současnou vládou. Celkem budou na volebních listinách ODS čtyři desítky kandidátů za Stranu soukromníků, ve většině krajů budou zástupci soukromníků minimálně v první desítce.

Z čela kandidátek budou poslanecká křesla vedle Fialy, Černochové a Stanjury obhajovat v Jihočeském kraji Jan Zahradník, v Pardubickém kraji Simeon Karamazov a v Královéhradeckém kraji Ivan Adamec.

Na Vysočině povede kandidátku starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl, v Ústeckém kraji místostarosta Litoměřic Karel Krejza, ve Zlínském kraji starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha a v Karlovarském kraji krajský radní Jan Bureš. Středočeskou jedničkou ODS bude ekonomický expert strany Jan Skopeček.

Na Liberecku povede ODS do voleb primátor Jablonce Petr Beitl, na Olomoucku krajský šéf strany Michal Zácha a v Plzeňském kraji bývalá rektorka Západočeské univerzity v Plzni a současná děkanka Fakulty zdravotnických studií univerzity Ilona Mauritzová.

Témata:  ODS Zbyněk Stanjura Jana Černochová Petr Bajer

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy