reklama

"Je možné, že se o to budu snažit. [...] Důležité je přemýšlet nad tím, co udělat, abych prospěl, co nejvíce," řekl moderátorce Michal Horáček, který si velmi dobře uvědomuje, že v politice by měl mnohem více svázané ruce a navíc by mohl být jako politik "onálepkován", což by mohlo zničit veškeré snahy cokoli důležitého Čechům sdělit.

Problémem je podle Horáčka i to, že jeho manželka pracuje pro prestižní televizní stanici HBO a ve smlouvě se zavázala k tomu, že nebude jako zaměstnanec nijak vázána na nikoho z vysoké politiky. "Nechtějí tam s tím nic mít," řekl textař.

A co si myslí textař o současné politické situaci? Kritikou rozhodně nešetřil. "Současná politická situace je taková, že z nás vytahuje to nejhorší," řekl Horáček s tím, že lidé tak mění své empatie a dobrou vůli v hádky a nadávky. Přitom nemají důvod být tak zlí. "Jsou horší situace než to, že vám došly prachy," vysvětluje. Lidé by se měli podle něj více inspirovat lidmi, kteří mají dobrou vůli - nejsou tak pesimističtí.

"Lidé jsou nespokojení s politikou. Politika láká, jsou tu velké příležitosti obohatit se nefér [...]. Máme navíc!" říká. "Jen rozmazlené dítě si myslí, že ho bude mít celý svět rád," dodává.

"Všichni tři polistopadoví prezidenti to nezvládli dobře," nešetří naopak kritikou Horáček. Měli podle něj mocenské ambice, které prosazovali až příliš. Vláda podle něj navíc často říká něco jiného než samotný prezident. "Prezident by neměl zákon rušit, ale naplnit - není zákonodárce," říká.

Prezident Zeman by ale podle něj měl rozhodně opět kandidovat. Více různorodých kandidátů prý posílí demokracii. Navíc by jeho fanoušci byli zklamaní.

Ani téma masové migrace nemohlo zůstat bez vyjádření. Podle Horáčka je největší problém současné uprchlické krize obrovské množství lidí, které do Evropy proudí. "Všichni řešíme následky, je třeba udeřit jinde!" varuje. Problémem jsou ve skutečnosti lidi, kteří přesvědčují migranty, aby prodali své domy a vydali se jinam.