Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Novojičínsku se utopil důchodce, zřejmě ho smetla rozbouřená řeka

Povodně, ilustrační foto
Povodně, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Příbor - V pátek večer se v řece na Novojičínsku utopil senior. Jeho tělo u břehu našli náhodní svědci dnes ráno. Policisté prověřují okolnosti úmrtí.

Vydatné deště a s tím související rozvodněné řeky mají v Moravskoslezském kraji asi první oběť.

Informaci o pohřešování seniora policisté dostali v pátek večer. Existovalo podezření, že se naposledy pohyboval okolo řeky v Příboru. Policisté ještě ve večer zorganizovali pátrací akci. Zapojili se do ní i psovod se psem. Muže do nočních hodin nenašli.

Ráno policisté chtěli v pátrání pokračovat. "Ještě před zahájením akce obdrželi oznámení, že muž byl nalezen bez známek života u vodního toku," řekla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. "S ohledem na stav vodních toků v Moravskoslezském kraji policisté pracují rovněž s variantou, že muž utonul po pádu do vody," dodala.

Hladina řeky Moravy se dnes ve Strážnici na Hodonínsku pohybovala na prvním stupni povodňové aktivity a odpoledne těsně pod hranicí druhého stupně. Podle mluvčího Povodí Moravy Petra Chmelaře hladina ve Strážnici kulminuje, na jiných místech už toky klesají. "Odpoledne Morava kulminovala v Kroměříži, Spytihněvi a v Otrokovicích (Zlínský kraj). Ve Strážnici kulminovala okolo 18:00," doplnil Chmelař.

V Jihomoravském kraji převážně svítilo přes den slunce, ojediněle byly přeháňky. "V Povodí Moravy nejsou nikde dosaženy druhé stupně povodňové aktivity, na pěti místech je hladina řek na prvním stupni," doplnil Chmelař.

Témata:  utonutí Moravskoslezský kraj povodně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy