Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nebála jsem se za komunistů, nebojím se ani dneska. Česká herečka tvrdě sepsula Babiše a jeho hnutí + VIDEO

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Herečka Bára Štěpánová patří k těm osobnostem české kultury, které opakovaně a velmi hlasitě kritizují ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Na začátku dubna se například jako jedna z mála lidí zúčastnila demonstrace nazvané „Oslava Babišových daní” před Generálním finančním ředitelstvím. Další kritiku teď přidává prostřednictvím videa na Youtube.

Štěpánová se například účastnila natáčení velmi kontroverzního dílu pořadu Show Jana Krause, ve kterém se známé osobnosti vyjadřovali proti prezidentovi Miloši Zemanovi. Šlo o reakci na neudělení státního vyznamenání pamětníkovi holocaustu Jiřímu Bradymu.

Velký rozruch tehdy vzbudil fakt, že pořad nebyl odvysílán v řádném čase, televize Prima byla nařčena z cenzury. Pořad diváci v televizi nakonec viděli o den později, některá prohlášení z něj ale i i tak byla vystřižena. Mezi ně patří také právě slova Štěpánové, která se pustila nejen do Zemana, ale i do Babiše.

„Bylo kdysi takové heslo: Republiku si rozvracet nedáme. Tak prosím pěkně: Naši zemi si ukrást nedáme. Ani tím monstrem na Hradě, ani tím pánem ze Slovenska,“ uvedla v show Štěpánová. Její řeč se objevila alespoň v záznamu pořadu, který byl zveřejněn na internetu.

A na internetu se objevilo i další video, na kterém se herečka rozhodla vyjádřit svůj názor. „Ahoj, nebála jsem se za komunistů, nebojím se tuplem dneska. A tak se v Bárometru budu vyjadřovat k politice u nás, protože mám dojem, že už zase nastal ten čas. Bára,“ uvedla k němu v popisu Štěpánová.

„Nemůžu si odpustit jednu poznámku. Pamatuji si doby, kdy v této zemi bylo pár disidentů a pak strašně moc lidí, kteří takzvaně drželi hubu a krok. Říkali: vždyť my si myslíme to samý, ale máme důvody, proč se nebudeme angažovat,“ uvedla.

„A dneska se tyhle lidi – nechci říkat vy, protože vy to určitě nejste – protože je zatím svoboda, vyjadřují ke všemu. A já si říkám, že já to právo mám, protože jsem se nebála tehdy, nedržela jsem hubu a krok tehdy, takže nemusím ani dneska,“ vysvětluje na úvod.

„Normální tradiční strany mají šanci se nějakým způsobem obměnit. Prostě podle mě je ódeeska dneska jiná, protože jsou tam jiný lidi. Určitě se taky poučili z toho, čím ta strana prošla. Ale hnutí ANO je majetek, to je prostě firma Andreje Babiše. Umíte si představit, že by se stal předsedou někdo jiný? Když on si to platí, když ti lidi jsou opravdu jeho zaměstnanci. Vždyť to přece není v pořádku! Ať to zkusí, ať mají ANO bez Babiše. To nikdo neudělá,“ je přesvědčena Štěpánová.

Připomněla, že nedávno mělo hnutí sjezd. „A zkusil někdo kandidovat na předsedu? Samozřejmě, že ne, prostě nikdo nemůže. Nemůže to fungovat bez Babiše a to vám přece musí být divný, to už o něčem svědčí. Takže ano – Bohouše zvolili, protože před volbama nechtěli dělat nějaký veletoče, ale nebylo to proto, že by to s Bohoušem stálo a padalo. A bůh ví, co s ním bude za pár měsíců. Ale umíte si představit, že by ANO bylo bez Babiše?“ dodala.

Témata:  Bára Štěpánová Andrej Babiš Hnutí ANO

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy