Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bára Štěpánová se pustila do Babiše. Je to ostré

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se už podruhé v jednom týdnu dostal do hledáčku herečky Báry Štěpánové. Ve svém pořadu na Youtube "Bárometr" se znepokojovala otázkou, proč lidem nevadí, jak Andrej Babiš přišel ke svému majetku a jak je možné, že mohl za komunismu cestovat.

Herečka Bára Štěpánová byla hlasitou kritičkou Andreje Babiše a Miloše Zemana už dříve. Vystoupila také na podzim v pořadu Show Jana Krause, kde Miloše Zemana kritizovala za jeho zahraniční politiku. Teď přišla s druhým dílem svého pořadu "Bárometr". Pustila se do ministra financí Andreje Babiše. 

Štěpánová v úvodu konstatuje, že se často setkává s otázkou, proč kritizuje Babiše. "Vy mu závidíte," tlumočí herečka některé názory na ní. Štěpánová mu prý nezávidí, ale zajímalo by ji, jak to, že si lidé myslí, že všichni politici kradou, ale Babiš ne. "Kde vy berete tu jistotu, že on ne? Na základě čeho?" ptá se rozčileně. 

Na celou věc následně nabízí svůj pohled. „Normální cestou se k majetku v hodnotě několika miliard nelze dostat. Na to prostě nevyděláte," myslí si herečka. Následně mění téma. "Jako kdo se dostal ven? Vzpomeňte si, mohli jsme do Východního Německa, do Rumunska, do Jugoslávie, i to bylo těžký. Co to muselo být za člověka, který mohl pracovat venku už tehdy?" táže se. Zamýšlí se i nad tím, proč to dnes lidi nezajímá, jejich argumentem prý je, že už to je dávno. "Jaký dávno? Prostě když někdo byl kágébák nebo estébák, tak dneska už jako jsme na to zapomněli?" ptá se.

 

"To když vám někdo zavraždí babičku, tak za dvacet let už to tak nebudeme brát?" opět vznáší řečnickou otázku. "Když je někdo vrah, tak je to vrah a hotovo", sama si odpovídá. Podle ní je minimálně podezřelé, že Andrej Babiš mohl před rokem 1989 pracovat v zahraničí. Herečka také řeší, jak se ke svému majetku současný ministr financí dostal.

"Promiňte, to, že řešíme nějaký pitomý kabelky paní Nagyový a pár milionů, teď taky s nadsázkou, pana Ratha, a to vám vadí?" opět se táže. Připomíná také skandál Stanislava Grosse s jeho nejasným financováním bytu. To prý lidem také vadilo a chtěli jeho odstoupení.

Ministr Babiš má podle Štěpánové miliardový majetek a dotace. Dle ní je to minimálně nejasné a Babiš v této souvislost velmi mlží. "A to vám nevadí? Mně to prostě vadí, já takovýho chlapa nechci," končí druhý díl svého pořadu Štěpánová. 

Na internetu se objevilo první video na konci dubna. Na něm se herečka rozhodla vyjádřit svůj názor. „Ahoj, nebála jsem se za komunistů, nebojím se tuplem dneska. A tak se v Bárometru budu vyjadřovat k politice u nás, protože mám dojem, že už zase nastal ten čas. Bára,“ uvedla k němu v popisu Štěpánová.

„Normální tradiční strany mají šanci se nějakým způsobem obměnit. Prostě podle mě je ódeeska dneska jiná, protože jsou tam jiný lidi. Určitě se taky poučili z toho, čím ta strana prošla. Ale hnutí ANO je majetek, to je prostě firma Andreje Babiše. Umíte si představit, že by se stal předsedou někdo jiný? Když on si to platí, když ti lidi jsou opravdu jeho zaměstnanci. Vždyť to přece není v pořádku! Ať to zkusí, ať mají ANO bez Babiše. To nikdo neudělá,“řečnila Štěpánová v prvním dílu. 

Témata:  Bára Štěpánová Andrej Babiš Hnutí ANO

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy