Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli Babišovi by se měla sejít koaliční rada, myslí si Sklenák. V televizi zazněla hodně ostrá slova

Vláda ČR: Andrej Babiš /ANO/
Vláda ČR: Andrej Babiš /ANO/
Foto: Vláda.cz

Praha - Hostem dnešního pořadu Partie televize Prima byl předseda poslanců ČSSD Roman Sklenák. Vysvětlení nákupu korunových dluhopisů společnosti Agrofert, které ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš poslal Sněmovně, je podle něj neuspokojivé a nepřijatelné. Výhrady má i pravicová opozice.

"Myslím, že by se měla sejít koaliční rada, jednotlivé koaliční strany by si měly navzájem sdělit své postoje a pokusit se najít řešení," uvedl Sklenák. Měla by podle něj jednat i o případném odvolání Babiše z vlády. "To finální rozhodnutí je samozřejmě na premiérovi," dodal.

"Aby nás pan ministr Babiš přesvědčil, že všechny jeho operace byly legální a v pořádku, aby jsme řekli: 'Jasně, tak takhle to bylo a můžeme jít dál', to v tom jeho vyjádření chybí," uvedl Sklenák.

Babiš v dopise Sněmovně naopak tvrdí, že všechny jeho transakce se Agrofertem, který do února vlastnil, jsou legální. Nákup dluhopisů Agrofertu za zhruba 1,5 miliardy byl podle vicepremiéra zákonný i mravný.

Sklenák se s tím neztotožnil. "Já mám pocit, že dnes už je téměř jisté, že ta operace s korunovými dluhopisy skutečně měla sloužit k tomu, aby získal nezdaněný zisk z Agrofertu," uvedl.

"Babiš prostě nic nevysvětlil," uvedla poslankyně ODS Lenka Kohoutová. "Máme teflonového Babiše, po kterém všechno sklouzne," poznamenala. Podle ní je jedinou možnou variantou odvolání Babiše.

Témata:  Andrej Babiš Roman Sklenák Sociální demokracie (SOCDEM) Lenka Kohoutová

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy