Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rozvodněné řeky v Moravskoslezském kraji mají druhou oběť, jeden senior je pohřešován

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Ostrava - Na Novojičínsku se v sobotu zřejmě utopila žena (60), která se procházela kolem řeky. V pátek zemřel senior v Příboru na Novojičínsku, který asi také utonul. Po důchodci, který v sobotu vyrazil na procházku kolem rozvodněné Odry, policie dál pátrá.

Hladiny řek v Moravskoslezském kraji se zvedly v pátek po nočních deštích. Situace v Povodí Odry se začala uklidňovat hned druhý den, déšť ustal a hladiny postupně klesaly.

Informaci o pohřešování šedesátileté ženy policisté dostali v sobotu odpoledne. Ztratila se poblíž Frenštátu pod Radhoštěm na Novojičínsku. "Dnes v odpoledních hodinách byla žena, bez známek života, nalezena několik set metrů po proudu toku od místa, kde byla naposledy viděna," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Policie pátrá po seniorovi, který v sobotu vyrazil na procházku kolem rozvodněné Odry v Odrách na Novojičínsku. I v jeho případě je možné, že spadl do řeky a utonul. "Prohledáváme okolí bydliště i břehy po trase, kde se muž údajně pohyboval. Také prohledáváme řeku. Zatím neúspěšně," uvedla mluvčí.

Témata:  utonutí Moravskoslezský kraj řeky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy