Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Desítky lidí se v Praze zapojily do recesistického průvodu proti Babišovi

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prahou dnes prošel průvod proti ministru financí Andreji Babišovi. Do recesistického průvodu proti předsedovi hnutí ANO se zapojilo několik desítek lidí.

Pochod pod názvem Svátek práce Andreje Babiše směřoval z náměstí Republiky na Staroměstské náměstí. Babiš ve stejné době podepisoval svou knihu na pražské náplavce.

Podle odhadu policistů se průvodu recesistů účastnilo 60 až 80 lidí. Nesli transparenty: "V Čapím hnízdě s Andrejem, my se dobře pomějem", "S Andrejem Babišem na věčné časy a nikdy jinak" nebo "Budujeme firmu pro světlejší zítřky".

Nápisy připomínaly hesla s prvomájových průvodů za minulého režimu. Cílem akce bylo podle jednoho z organizátorů Tomasze Peszyńského ukázat možné důsledky zrodu jednoho vůdce, který koncentruje obrovskou moc.

Při zahájení a ukončení se k průvodu připojil vůz, který za sebou táhl na přívěsu okousaný zelený list symbolizující demokracii, který okusovaly housenky se jmény Babiš, Putin, Orbán, Kaczynski, Trump, Fico nebo Zeman.

Babiš se dnes zúčastnil setkání s občany na pražské náplavce, kde uvedl, že rezignovat nehodlá. Reagoval tak na vyjádření premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), aby se k nejasnostem kolem svého majetku a vydání jednokorunových dluhopisů společnosti Agrofert postavil jako chlap.

Sněmovna v březnu vyzvala Babiše, aby do konce dubna vyvrátil podezření z daňových úniků. Učinil tak v pátek v dopise, který adresoval poslancům i premiérovi. Sobotka se má k dopisu vyjádřit v úterý.

"Nevidím nejmenší důvod, proč bych měl rezignovat. V politice mám velmi dobré výsledky. Je to zoufalá akce ČSSD, která má nějaké preference. Pan premiér se zaměřil na mě a chce mě za každou cenu dostat z politiky a já si myslím, že to je škoda, že to poškozuje tuto vládu. Ta vláda je úspěšná i díky mně," řekl dnes Babiš novinářům.

Témata:  Andrej Babiš demonstrace Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 17:20

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 10 samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy