Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš zaútočil na Sobotku protiúderem: Paktujete se s Kalouskem

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády České republiky
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády České republiky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) soustavně porušuje koaliční smlouvu a uzavřel pakt s předsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem.

ČTK to dnes sdělil vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš v reakci na Sobotkův výrok o "mocenském paktu" Babiše s prezidentem Milošem Zemanem. Sobotka navrhl Hradu odvolání Babiše, ale Hrad podobu návrhu zpochybňuje. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček dnes stejně jako Babiš prohlásil, že Sobotka je v paktu s Kalouskem.

Sobotka mluvil o mocenském paktu Babiše se Zemanem v rozhovoru pro dnešní vydání deníku Právo. Podle premiéra se Zeman a Babiš vzájemně podporují a nekomentují svoje excesy.

"Pan Sobotka uzavřel pakt se mnou. Ten pakt se jmenuje koaliční smlouva, kterou on a jeho ministři kontinuálně porušují," sdělil Babiš. Sobotka podle něj "uzavřel pakt s panem (předsedou TOP 09 Miroslavem) Kalouskem".

Obdobně komentoval Sobotkův výrok mluvčí prezidenta. "Pan premiér vede vládu, která je složená z ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL, takže to byl pan premiér, který uzavřel pakt s Andrejem Babišem.

To, že ho teď vypovídá, je pouze účelová záležitost," řekl Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček České televizi. Na twitteru Ovčáček uvedl, že "je tady mocenský pakt mezi Bohuslavem Sobotkou a Miroslavem Kalouskem".

Témata:  Andrej Babiš Bohuslav Sobotka Miroslav Kalousek demise Sobotkovy vlády

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy