Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Horáček promluvil: Jak je to s jeho kandidaturou na prezidenta?

Skladatel a textař Michal Horáček
Skladatel a textař Michal Horáček
Foto: michalhoracek.cz

Praha - Hostem pořadu Vaše téma byl v úterý textař, antropolog a možná budoucí prezident Michal Horáček. S moderátorkou Michaelou Šmídovou mluvil o své možné kandidatuře, ale také o současném prezidentovi Miloši Zemanovi.

O Michalovi Horáčkovi se poslední dny mluví v souvislosti s jeho možno prezidentskou kandidaturou. A toto téma podrobně probral s moderátorkou Michaelou Šmídovou. Horáček ale mluvil o tom, jak by se měl prezident ve svém úřadu chovat a umínil i současnou hlavu státu Miloše Zemana.

"Já bych chtěl říct, že moje případná kandidatura by nebyla proti někomu. Ani proti Miloši Zemanovi. Já bych byl naopak strašně rád, kdyby pan Miloš Zeman kandidoval. Protože to posílí naší demokracii," myslí si Michal Horáček.

Prezident by měl být podle Horáčka lídrem, který přesně ví, co je třeba dělat. Populární textař použil příměr s dopravní nehodou, kdy lídr na místě rozdá práci, aby se tragickou situaci podařilo co nejlépe a nejrychleji vyřešit. "Zatímco pan prezident, po mém soudu, té hysterii jenom přispívá. Nic víc. On vlastně křičí to samé: ´To je hrůza, dělejte něco.´ A to je málo," myslí si Michal Horáček.

Problém polistopadových prezidentů je podle Horáčka v tom, že všichni za sebou měli politickou minulost. Takže měli ve světě politiků třeba i nějaké nepřátele. A tady má Horáček jasno: "Prezident mstitel? No to není dobrý nápad. To se stalo teď. Protože co je mě, Horáčkovi tady z Roudnice, nebo lidem z Karviné do toho, že pan Zeman má nějaký dlouholetý osobní spor s panem Špidlou a panem Sobotkou? No nic, má nás zastupovat pěkně na navenek, s úsměvem a bez těch konotací a odkazů msty a tak," řekl Michal Horáček.

Témata:  Michal Horáček Miloš Zeman

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy