Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Julius Šuman: Skupina, která ničí Babiše. O koho jde?

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Dnes po poledni unikla další nahrávka Andreje Babiše a bývalého redaktora MF DNES Marka Přibila. Opět ji na svém twitterovém účtu zveřejnil anonymní uživatel "Julius Šuman". O koho jde?

Na internetu se objevila další nahrávka, která má zachycovat šéfa hnutí Andreje Babiše s novinářem MF DNES Markem Přibilem. Na schůzce Babišovi novinář předává dokumenty, která mají pocházet z policejního vyšetřování případu Beretta, tedy vynášením informací z trestního spisu.

Nahrávku na svůj twitterový účet opět zveřejnil anonymní uživatel "Julius Šuman". Ten zveřejnil i předchozí nahrávky, ve kterém se vicepremiér s novinářem baví o připravovaných článcích, které se týkají předních politiků Sociální demokracie. 

Anonymní profil se na sociální twitter objevil poprvé v polovině listopadu 2016. Tehdy uživatel Šuman napsal: "Dneska asi něco spustim". Následně Skupina Šuman vydávala příspěvky, ve kterých kritizuje ministra financí Andreje Babiše.

Přejeme všem úspěšný 17. listopad 2016. Jsme tu proto, aby naši demokracii dál nerozkládali estébáci a uděláme pro to maximum. Sledujte nás.

— Julius Šuman (@skupinasuman) 17. listopadu 2016

V kritice uživatel Šuman pokračoval i tento rok. V únoru například napsal: "Víte, proč Andrej bohatne? Protože si ho dotujeme". Následně na profilu prezentoval výpočty a důkazy, jak měl ministr financí ušetřit na daních.

První nahrávka byla na profilu zveřejněna letos 1. května. Na nahrávce se vicepremiér vlády vulgárně vyjadřuje ke svým vládním kolegům. Vulgarit tak nebyla ušetřena například ministryně sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD). 

"Ahoj debilové! Už jste si stáhli toho novýho @AndrejBabis? My jo a je to prvotřídní agrometal. Ukázka dnes, zbytek jindy. Lásky čas, jo?" napsal na začátku měsíce Šuman na profil. Z příspěvku plyne, že uživatel má zřejmě vícero nahrávek, "ukázka dnes, zbytek jindy", je otázkou, jaký materiál ještě může uživatel zveřejnit. 

Před dnešním zveřejněním v pořadí již třetí nahrávky, uživatel už včera napsal na twitter, že se chystá další nahrávka.

Dobře, nedá se nic dělat, je sice neděle, ale když se Andrej Babiš bojí umlčení, jdeme do střižny a necháme ho promluvit.

— Julius Šuman (@skupinasuman) 7. května 2017

Otázkou zůstává, kdo za tajemným profilem skutečně stojí a kdo má zájem na zveřejňování podivných praktik ministra financí.

Témata:  Andrej Babiš Hnutí ANO Ministerstvo financí České republiky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy