reklama

Jako právnická osoba je asociace obviněna spolu se svým předsedou Miroslavem Peltou právě v souvislosti s dotačními programy ministerstva.

"V případě FAČR je ta situace velmi vážná a je to právně velmi složitá situace. FAČR bude mít obrovský problém získat dotace i v novém hodnocení programu pro sportovní svazy, protože je obviněnou osobou," řekla Valachová na dnešní tiskové konferenci. "Není možné garantovat, že jim finanční prostředky poplynou," dodala. Krátce nato oznámila rezignaci.

FAČR povede s ministerstvem jednání, kterým byli na pondělním zasedání výkonného výboru pověřeni místopředseda Zdeněk Zlámal a generální sekretář Rudolf Řepka. Dnešní rozhodnutí Valachové označila asociace za nepřijatelné a likvidační.

"FAČR je šokována aktuálním rozhodnutím ministryně Valachové ohledně zrušení finanční podpory českému fotbalu. Předestřený stav věcí je pro FAČR absolutně nepřijatelný a likvidační. Za těchto okolností není vedení asociace schopno dostát svým závazkům, které hnutí přislíbilo na základě předchozích rozhodnutí MŠMT," uvedla asociace v prohlášení.