Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kraus nikoho nešetří: Já hňup, spustil. Pak se rozvyprávěl o EU, Havlovi a dalších

Jan Kraus
Jan Kraus
Foto: Korzo

Praha - Na úvod své pravidelné show se Jan Kraus tentokrát vrátil ve svým týden starým slovům o dění v české vládě. Pak se ale zaměřil na pro něj příjemnější věc - na volbu francouzského prezidenta. Poukázal také na to, že u nás by Emmanuel Macron neměl nejmenší šanci.

„Já hňup se tady minulý týden rozčiloval nad tou demisí, ale to jsem netušil, jaký čardáš máme před sebou. A do toho přišel květen s těmi květy a k tou tahleta močovina. Já jsem si řekl, že si ten máj tímhle nezkazím, ale trošku jsem se věnoval Francii a tomu, jestli vyhraje Macron, protože to bych si přál. A to se povedlo. Ohromě mi to zvedlo náladu. Jednak je to kolega, dělal divadlo, napsal hru, dokonce si vzal vedoucí divadelního kroužku. Je to kulturní člověk, já mám rád kulturní lidi. Pamatuju si, že když byl Havel prezidentem, psalo se, že by dramatik neměl být prezidentem, asi že by to měl být inža. Hele, inža jej tady každej a výběr celkem žádnej,“ posteskl si moderátor.

Pak začaly chvalozpěvy na nového francouzského prezidenta. „Macron je kulturní člověk, přitom ale pracoval u konzervativní banky, tam zbohatnul, zároveň byl ale členem socialistické strany. Umíte si to představit tady? Tady by říkali, že to nejde, že nemůže být bankéř v socialistické straně. Nebo si představte co by dělal český bulvár s jeho krásnou paní, která je o 24 let starší. Ty titulky: žije s mrtvolou. Rozhovory s lékařem, jestli je to vůbec dobrý, pro koho z nich je to horší a kdo asi z nich dřív umře,“ popisoval, co by se dělo v České republice Kraus.

„To by byl takový kompost, že by tady ten člověk asi nemohl žít. Tam to ale dopadlo dobře a je to docela dobré znamení, alespoň z mého pohledu, pro Evropskou unii, která by mohla chytit nový vítr. Současně je dobré si připomenout, že tady naši kluci z bramboračky jsou ti, kteří každý týden vysvětlují, jak je ta Evropa blbá a jak to nedělá podle nich. Teď vidíme, jak to vypadá, když to dělají podle sebe. Ti nám zatím v Evropě nepomůžou,“ dodal Kraus.

Témata:  Jan Kraus Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy