Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Festival Open House Praha: Kramářovu vilu si prohlédlo na 2000 lidí

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - V rámci festivalu Open House Praha se dnes otevřely obvykle nepřístupné prostory Kramářovy vily v Letenských sadech. Premiérskou rezidenci se prohlédlo téměř 2000 lidí.

Návštěvníci měli možnost prohlédnout si interiéry a část zahrady v doprovodu historiků. Přiblížili jim život prvních majitelů, prvního předsedy vlády Československa Karla Kramáře a jeho manželky Naděždy, kteří dům nechali vystavět v roce 1915.

Spolu s Kramářovou vilou se pro veřejnost otevřelo v hlavním městě přes 40 běžně nepřístupných budov. Většinu z nich mohou lidé navštívit i v neděli.

Myšlenka otevřít veřejnosti běžně nepřístupné budovy se zrodila v Londýně v roce 1992. U jejího vzniku tehdy stála i architektka Eva Jiřičná, která je patronkou a tváří pražského festivalu. Letos se do akce v české metropoli zapojila například i karlínská Invalidovna, budova Main Point Karlín, Palác Archa nebo sídlo ministerstva průmyslu.

Témata:  Praha Kramářova vila EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy