Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Olomoucký Garden Food Festival přilákal tisíce návštěvníků, hitem byly pochoutky z hmyzu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Tereza Pokorná, EuroZprávy.cz

Olomouc - V olomouckých Smetanových sadech se o tomto víkendu konal třetí ročník Garden Food Festivalu. Dorazilo 12 tisíc lidí. Největší zájem byl o asijskou kuchyni. Přítomno bylo také několik známých kuchařů.

"Sobota byla ovlivněna tím, že chvíli pršelo, dnes bylo krásně, slunečno a návštěvnost byla velká," uvedl organizátor Pavel Vysloužil. Letos poprvé věnovali organizátoři jídlo, které se na festivalu neprodalo, Charitě. "Pochutnají si na něm dnes večer lidé v azylových domech," dodal Vysloužil.

Některá jídla byla však už v poledne vyprodána. "Přestože jsme tady byli druhým rokem, našli jsme nové stánky s jídlem, které jsme ještě neochutnali. Naše děti ale nejdříve běžely k hmyzím specialitám, ty je lákaly nejvíce," řekla dnes návštěvnice z Přerovska. Lidé u stánku s hmyzem ochutnali šváby i cvrčky.

Zájem návštěvníků vzbudilo také vaření Zdeňka Pohlreicha i výroba čerstvé zmrzliny Jana Punčocháře z pražského Grand Cru. Nechyběl michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek či respektovaná cukrářka Iveta Fabešová.

Návštěvníci se mohli naučit porcovat velkou rybu, ochutnávali francouzské makronky i na místě pečené domácí koláče. Prezentovali se také výrobci piva a vína, producenti marmelád, moštů a dalších produktů.

Témata:  jídlo Olomouc život hmyz

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy