Olomouc - V olomouckých Smetanových sadech se o tomto víkendu konal třetí ročník Garden Food Festivalu. Dorazilo 12 tisíc lidí. Největší zájem byl o asijskou kuchyni. Přítomno bylo také několik známých kuchařů.
"Sobota byla ovlivněna tím, že chvíli pršelo, dnes bylo krásně, slunečno a návštěvnost byla velká," uvedl organizátor Pavel Vysloužil. Letos poprvé věnovali organizátoři jídlo, které se na festivalu neprodalo, Charitě. "Pochutnají si na něm dnes večer lidé v azylových domech," dodal Vysloužil.
Některá jídla byla však už v poledne vyprodána. "Přestože jsme tady byli druhým rokem, našli jsme nové stánky s jídlem, které jsme ještě neochutnali. Naše děti ale nejdříve běžely k hmyzím specialitám, ty je lákaly nejvíce," řekla dnes návštěvnice z Přerovska. Lidé u stánku s hmyzem ochutnali šváby i cvrčky.
Zájem návštěvníků vzbudilo také vaření Zdeňka Pohlreicha i výroba čerstvé zmrzliny Jana Punčocháře z pražského Grand Cru. Nechyběl michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek či respektovaná cukrářka Iveta Fabešová.
Návštěvníci se mohli naučit porcovat velkou rybu, ochutnávali francouzské makronky i na místě pečené domácí koláče. Prezentovali se také výrobci piva a vína, producenti marmelád, moštů a dalších produktů.
Související
7. dubna 2023 15:03
22. ledna 2023 8:22
7. října 2022 11:57
20. září 2022 11:37
25. dubna 2022 11:28
13. října 2021 11:25