Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf Hospodářské komory Dlouhý kritizuje vládu. Mluví o balkanizaci české politiky a obludné byrokracii

Vladimír Dlouhý
Vladimír Dlouhý
Foto: Reprofoto

Praha - Prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý na dnešním sněmu v Praze kritizoval ekonomickou politiku vlády a vyjádřil se též k současné politické situaci. V této soouvilosti hovořil o "balkanizaci".

Podnikatelé podle Dlouhého žijí v nejistotě, obklíčeni "obludnou" byrokracií. "Uděláme vše pro to, abychom zabránili přijetí škodlivého návrhu zákoníku práce," upozornil Dlouhý, který znovu kandiduje do čela komory.

Komora podle něj bude také proti dalšímu zvyšování minimální mzdy. Připustil, že vláda přispěla k oživení hospodářského růstu. Měla podle něj štěstí, že vládla v době světové konjunktury.

V souvislosti se současnou politickou krizí Dlouhý varoval před "balkanizací" české politické scény.

Na sněmu dále promluví předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD), premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), ministr financí Andrej Babiš (ANO), šéf TOP 09 Miroslav Kalousek či předseda ODS Petr Fiala. Z pracovní návštěvy Číny pozdraví účastníky sněmu na dálku prezident Miloš Zeman.

Témata:  Vladimír Dlouhý vláda podnikatelé hospodářská komora

Související

Aktuálně se děje

25. července 2024 17:00

Šéfka EK vyzvala státy, aby nominovaly na eurokomisaře i ženy. Česko navrhlo jen Síkelu

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová ve čtvrtek zaslala české vládě dopis, v němž opět vyzvala, aby státy nominovaly na eurokomisaře jak muže, tak i ženu. Uvedl to úřad vlády na sociální síti X

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy