Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf Hospodářské komory Dlouhý kritizuje vládu. Mluví o balkanizaci české politiky a obludné byrokracii

Vladimír Dlouhý
Vladimír Dlouhý
Foto: Reprofoto

Praha - Prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý na dnešním sněmu v Praze kritizoval ekonomickou politiku vlády a vyjádřil se též k současné politické situaci. V této soouvilosti hovořil o "balkanizaci".

Podnikatelé podle Dlouhého žijí v nejistotě, obklíčeni "obludnou" byrokracií. "Uděláme vše pro to, abychom zabránili přijetí škodlivého návrhu zákoníku práce," upozornil Dlouhý, který znovu kandiduje do čela komory.

Komora podle něj bude také proti dalšímu zvyšování minimální mzdy. Připustil, že vláda přispěla k oživení hospodářského růstu. Měla podle něj štěstí, že vládla v době světové konjunktury.

V souvislosti se současnou politickou krizí Dlouhý varoval před "balkanizací" české politické scény.

Na sněmu dále promluví předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD), premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), ministr financí Andrej Babiš (ANO), šéf TOP 09 Miroslav Kalousek či předseda ODS Petr Fiala. Z pracovní návštěvy Číny pozdraví účastníky sněmu na dálku prezident Miloš Zeman.

Témata:  Vladimír Dlouhý vláda podnikatelé hospodářská komora

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy