Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do čela Hospodářské komory byl opět zvolen Vladimír Dlouhý

Vladimír Dlouhý
Vladimír Dlouhý
Foto: Reprofoto

Praha - Vladimír Dlouhý (63) byl dnes zvolen na další tři roky prezidentem Hospodářské komory. Podpořilo ho 220 z 246 hlasujících, protikandidáta neměl.

Viceprezidenty Hospodářské komory zůstali Irena Bartoňová Pálková, Bořivoj Minář, Roman Pommer a Michal Štefl. Nově se této funkce ujme současná prezidentka Svazu obchodu a cestovního ruchu Marta Nováková. Po 24 letech z prezidia komory odchází Zdeněk Somr, který se rozhodl letos na funkci nekandidovat. Dlouhý jej dnes navrhl na čestného prezidenta.

"Jsem připraven reprezentovat celý podnikatelský sektor od velkých firem až po poslední OSVČ (osoba samostatně výdělečně činná), a to i ty, kteří nejsou našimi členy. Potřebujeme zlepšit podmínky pro podnikání, infrastrukturu, vzdělávací procesy, propojení vědy a výzkumu s podniky. Trápí nás hlavně administrativní a regulatorní bariéry podnikání," řekl po zvolení ČTK a České televizi.

Dlouhý před sněmem řekl, že byl před třemi lety zvolen, aby pomohl podnikatelům v boji s nekalou konkurencí či "buzerací státními úředníky". Ačkoli Hospodářská komora pod jeho vedením posílila svůj vliv a zlepšila služby, stále není spokojena s podmínkami pro podnikání v Česku.

Dlouhý zastával od roku 1990 do roku 1992 funkci ministra hospodářství a poté ministra průmyslu a obchodu až do roku 1997, kdy se při vládní krizi z politiky stáhl.

Témata:  Vladimír Dlouhý hospodářská komora

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy