Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli závadě na kamerovém systému byl uzavřen Lochkovský a Cholupický tunel

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Na Pražském okruhu byly dnes ráno problémy. Kvůli technické závadě na kamerovém systému se zhruba na dvě hodiny obousměrně uzavřely Lochkovský a Cholupický tunel.

Tunely se uzavřely krátce po 6:00. Kolem 8:20 je policie otevřela pro provoz sníženou rychlostí.

"Po otevření byla doprava před vjezdem do tunelů stažena do jednoho jízdního pruhu, aby se zklidnila, tunelem už řidiči mohou jet oběma pruhy sníženou rychlostí 60 kilometrů v hodině," řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Kamerový systém dál nefunguje, na provoz v tunelech dohlíží policie.

"Vypadl kompletní kamerový systém, na který je softwarem navázaný veškerý systém bezpečnostního sledování," řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Není tak možné sledovat situaci v tunelu, případný požár, zastavení nebo couvání auta, chodce v tunelu, auto v protisměru.

Témata:  doprava Praha EuroZprávy.cz

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy