Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vládní krize? Už si dávají do sosáků, glosuje Kraus. A ČSSD pěkně od plic vzkazuje, co si o ní myslí

Jan Kraus
Jan Kraus
Foto: Korzo

Praha - I tento týden se moderátor a bavič Jan Kraus v úvodu své show zastavil u politické situace v České republice. Podle něj hádky až do voleb neskončí, protože je na smetišti hodně kohoutů. ČSSD a všem ostatním stranám pak poradil, jak se postavit ke kandidátů na prezidenta.

„Vítám vás uprostřed naší politické krize. Nevím, jak to prožíváte vy, já musím říct za sebe – asi jsem otrlý, protože když doma večeřím, tak si neříkám, že je krize, v klidu se najím. Nebo když jdu do kina, jsem na zahradě nebo na chalupě – že bych se hroutil, že máme krizi, to nemůžu říct. Dávají si do sosáků, ono je před volbami, čili to už se nezastaví,“ předvídá Kraus.

Podle něj je do všeho zapojeno až moc aktérů. „Teď je tam hodně kohoutů – Babiš, Sobotka, Zeman, do toho politické strany mezi sebou. A nejvíc mě pobavilo, jak teď sociální demokrati říkají, že Zemanovi přestali rychle a prudce důvěřovat a že hledají jiného kandidáta na prezidenta,“ uvedl s narážkou na nedávná ohlášení ČSSD a jejího šéfa Bohuslava Sobotky.

„Zeman to byl kdysi sociální demokrat jako když vyšije, a co je dneska možná sám neví, ale byl to sociální demokrat. Já si říkám: To, že vy, ČSSD, budete mít nějakého jiného kandidáta na prezidenta, to, že vy budete někoho tlačit, mu možná jen ublíží. Představa, že si lidé řeknou: Když ho podporují sociální demokraté, tak ho budu volit, protože má na billboardech to jejich nádherné logo – to opravdu ne,“ varuje moderátor.

Stranám radí, aby raději vůbec neříkaly, koho vlastně podporují. „Já bych dokonce řekl, že pokud chcete dneska dostat někoho jako prezidenta na Hrad, tak nezveřejňujte, že ho podporujete, protože lidi mají politických stran celkově ve světě dost. To je součást trendu, že jim politické strany lezou na nervy. Už se to naučte, pochopte to. Musíte to dělat jinak. Jak? To vám schválně neřeknu,“ dodal Kraus.

Témata:  Jan Kraus vláda Andrej Babiš Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy