Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dvě desítky tisíc lidí vyrazily na pochod Praha - Prčice

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Sedlec-Prčice (Příbramsko) - Na 52. ročník pochodu Praha - Prčice se dnes vydalo přes 20 tisíc turistů. Ubylo lidí na krátkých trasách, dlouhé trasy ale stále mají počet účastníků stabilní.

Podle pořadatelů mohlo některé turisty odradit chladnější a větrné počasí. "Je to paradoxní, protože když máte tak, jak bylo třeba loni, že je opravdu vedro a krásně, tak se chodí mnohem hůř a je to podstatně náročnější," řekl ČTK za pořadatele Petr Karlovský z Klubu českých turistů.

Podobně jako v minulých letech mohli pěší vybírat z 16 tras a cyklisté ze čtyř. Kromě toho nechyběla třináctikilometrová trasa pro vozíčkáře, projelo jich ji více než osmdesát.

Největší zájem mezi chodci je tradičně o trasy kolem 30 kilometrů, tedy ty nejkratší. Dětskou pěší trasu dlouhou 23 kilometrů letos absolvovalo kolem 2000 malých turistů.

Nejdelší trasa pro pěší z Prahy měří 70 kilometrů, nejkratší, třicetikilometrová, vede ze Sedlčan na Příbramsku. Účastníci pochodu obdrží také suvenýr, plastovou botu, ta letošní má fialovou barvu, ale podle některých se blíží spíše odstínu starorůžové.

Témata:  Praha lidé turisté

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy