Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš pozval organizátorku demonstrací na kafe, tam mu dala košem

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr financí Andrej Babiš (ANO) přes svůj facebookový účet pozval organizátorku středečních demonstrací v Praze na kávu. Chtěl si s ní promluvit o jejich názorech. Šárka Fialová to však odmítla, neschází se prý s lidmi, kterým chybí svědomí.

"Vážím si každého, kdo projeví svůj názor a stojí si za ním natolik, že ho jde veřejně projevit. Rád Vás poznám. Já sám často zvu na kafe lidi, kteří se mnou nesouhlasí, ať se potkáme a můžu lépe pochopit jejich postoje a pocity, tak zvu i Vás, vezměte i delegaci, můžeme si popovídat, těším se na vás," stojí v příspěvku, který zveřejnila organizátorka demonstrací proti Babišovi a prezidentu Zemanovi, Šárka Fialová. 

Babiš se chtěl s Fialovou sejít v den demonstrací. Fialová mu měla pouze napsat na ministerský email a schůzka by se mohla domluvit. "A ať vám akce vyjde podle Vašich představ, Dík, AB," dodal ještě Babiš.

Proti Zemanovi a Babišovi vyšlo tuto středu demonstrovat několik tisíc lidí. V Praze se na pódiu kromě organizátorky Fialové objevila i vnučka Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová, bývalý zpěvák Support Lesbiens Kryštof Michal nebo "falešný Babiš" Adam Vrbas. Mezi demonstranty byl i bývalý předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. 

Organizátorka Fialová si však výzvu ministra financí přečetla až po demonstraci. "Vážený pane ministře, nedokonalý systém facebookových upozornění způsobil, že jsem vaše pozvání objevila až nyní," odpověděla mu. Dodala, že by odpověděla i dříve, pokud by o příspěvku věděla, je to prý slušnost. "Má opožděná odpověď tedy zní: „Děkuji, ale ze zásady nechodím na kávu s lidmi postrádajícími svědomí“ Přeji hezký večer. ŠF," "odpálkovala" Fialová ministra.

Andrej Babiš na zaslanou otázku, co chtěl s Fialovou řešit, našemu serveru neodpověděl.

Témata:  Andrej Babiš demonstrace Ministerstvo financí České republiky

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy