reklama

Muž zastřelil Roma v sobotu ve 3:00 v Jirkovské ulici, střelbě předcházela hádka. Oběť také najížděla do zaparkovaných aut.

Obviněný muž podle dosavadního zjištění policie slyšel z ulice hluk. "Z okna panelového domu uviděl dodávku, jejíž řidič boural do zaparkovaných aut a vozidlem najížděl do osob, které stály před domem na chodníku," řekl už dříve policejní mluvčí Daniel Vítek. Ihned poté vyšel s legálně drženou zbraní před dům a na auto, které právě v té chvíli projíždělo kolem něj, začal střílet. Řidiče dodávky zasáhlo několik střel a utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Střelec pak počkal na policii.

Rodina oběti oficiální informace odmítla. "Na nikoho nenajížděl. Nic takového jsem neviděla, to je lež. Měli zavolat policii a mělo se to v klidu vyřešit," řekla ČTK teta oběti.

Vazební zasedání trvalo dvě a půl hodiny. "Soud částečně vyhověl mému návrhu a vzal pana obviněného do vazby, neboť je obava, že bude ovlivňovat svědky," řekl dozorující státní zástupce Vladimír Jan. Ten navrhoval i vazbu útěkovou, soud ji ale odmítl. "Ponechal jsem si lhůtu a případnou stížnost budu zvažovat," doplnil Jan. "Pan obviněný k věci vypovídal," dodal Jan.

Před chomutovským soudem postávala v době zasedání asi desítka příbuzných a známých oběti.