Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Miloš Zeman navštívil zraněného protokoláře Kruliše

Prezident MIloš Zeman
Prezident MIloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno - Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimíra Kruliše po noční nehodě v policejním voze BMW i8 leží v traumacentru brněnské fakultní nemocnici v Bohunicích. Dnes vpodvečer jej navštívil prezident Miloš Zeman.

Podle prvotních informací vůz havaroval poté, co policejního řidiče postihla náhlá zdravotní indispozice. Podle mluvčí jihomoravských záchranářů Hedviky Kropáčkové v noci záchranáři do nemocnice dovezli dva pacienty po nehodě. Jeden z nich utrpěl cévní mozkovou příhodu, u druhého měli podezření na vážné poranění páteře.

Zeman strávil v nemocnici necelou půlhodinu, poté odjel. Naplánovaný program návštěvy Jihomoravského kraje měnit nechce. 

Nehodu vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů. Mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová přímo nesdělila, zda Kruliš ve voze jel oprávněně a pouze sdělila, že „nařízení ministerstva vnitra číslo 33/2011 stanoví, že v dopravních prostředcích mohou být přepravováni jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo osoby, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů".

Vůz, který policie převzala teprve nedávno, měl sloužit především na dálnicích proti silničním pirátům. Jde o hybrid, který umí jezdit i na elektřinu a stojí čtyři miliony. Policie jej měla vypůjčený od firmy Invelt na 20.000 kilometrů, nejvýše však na půl roku.

Témata:  Miloš Zeman Vladimír Kruliš Brno

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy