Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ovčáček rozluštil Trumpův záhadný tweet. Prý má spojitost s TOP 09

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Mluvčí prezidenta Miloše Zemana se zapojil do pátrání významu slova "covfefe", které použil americký prezident Donald Trump na svém Twitteru. Jiří Ovčáček rozklíčoval význam slova, které spojil s politickou stranou TOP 09. Jeho bádání okomentoval i mladý politik Dominik Feri (TOP 09).

Debata nad významem tweetu amerického prezidenta Donalda Trumpa už dorazila do Čech. 

"Navzdory neustálému negativnímu zpravodajskému covfefe," napsal včera Trump na svůj účet a strhl tím lavinu spekulací, co tím měl na mysli. Očividně šlo přitom pouze o nedokončenou větu.

Trumpův tweet nedal spát ani mluvčímu českého prezidenta Miloše Zemana Jiřímu Ovčáčkovi, který podal svérázný výklad spojení "covfefe".

Všichni řeší, co je to covfefe. Dávno to vím. Tajný spolek TOP 09. Teď chce vstoupit pan premiér. "CelOstátní a Velká FEderace FEudálů".

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 31. května 2017

Na jeho rýpnutí do TOP 09 reagoval její mladý člen Dominik Feri, který hodlá kandidovat do Sněmovny v podzimních volbách v Praze. 

Jsme v soutěži Riskuj. Pan Jiří si právě vzal pole "humor" za 1000 korun. Bohužel nedokázal odpovědět. Rosák se nouzově zabil skokem do zdi pic.twitter.com/dagw75Ptua

— Dominik Feri (@DominikFeri) 31. května 2017

Patvar již má své heslo v internetovém slovníku Urban Dictionary, který se věnuje slangovým tvarům. Podle jednoho z několika vysvětlení se covfefe používá, když dojdou slova, nebo k ukončení rozpravy, když je člověk znaven dalším vysvětlováním svých myšlenek.

Další lidé spekulují, že covfefe by mohlo být heslem k odpálení amerických jaderných zbraní, jiní se pak s odkazem na údajné ruské vměšování do amerických voleb domnívají, že slovo bude mít souvislost s Moskvou, případně bude mít význam v ruštině.

Diskutující se zřejmě chopili otázky, kterou Trump na svém Twitteru následně nastolil.

Who can figure out the true meaning of "covfefe" ??? Enjoy!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 31. května 2017

"Kdo dokáže zjistit pravý význam slova "covfefe"? S chutí do toho!" napsal americký prezident.

Témata:  Jiří Ovčáček Dominik Feri Donald Trump

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy