reklama

"Když jsem napsal sem na Facebook, že imigranti ze Sýrie u nás nemají co dělat, okomentovala to Markéta Lukášková: “A co vy víte o "naší" kultuře, když nejste původem od nás?” Je fajn, že se zeptala," píše Babiš, nebo jeho marketingový tým na Facebooku.

"Zdravím Markéto, Češi a Slováci slaví příští rok 100 let společného státu. Mám tady přátele od vysoké školy, to je už 43 let, žiju tady trvale 26 let, mám českou partnerku, české děti a zaměstnávám tu tisíce lidí. Čili něco o té naší české kultuře vím a řekl bych, že se na ni i podílím. Mějte se hezky, AB," odpověděl ji nejprve dnes už bývalý šéf státní kasy do komentářů. Včera příspěvek pro větší viditelnost zveřejnil jako samostatný.

"My jasně říkáme a já za to byl mnohokrát médii kritizovaný, že uprchlíci ze Sýrie u nás nemají co dělat. Je to nesmysl. Nepatří sem, do naší kultury. A oni to dobře vědí a ani k nám nechtějí," napsal tento týden ve středu Babiš na svůj účet. Mluvil také o tom, že on sám byl zastáncem podání žaloby Evropské komisi ve věci povinných uprchlických kvót.

"Sankce? Klidně je zaplatíme. Už před rokem jsem na svém blogu psal, že se jich nebojím. Ale nemyslím si, že to musí dojít tak daleko. To je zase jen neznalost a teatrálnost ministra Chovance," dodal k možnosti, že by země, které migranty nepřijmou, měly platit sankce.