Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

SPO se chystá na volby. Opět láká na Zemana

Jan Veleba /SPO/, předseda strany
Jan Veleba /SPO/, předseda strany
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Strana práv občanů (SPO) pod vedením senátora Jana Veleby se připravuje na podzimní volby do Poslanecké sněmovny. V rámci kampaně tak na internet vypouští videa, na kterých se členové strany vyjadřují k politickým otázkám. Strana, která před několika lety vypustila z názvu slovo "Zemanovci", ho pomalu oprášila.

"V nedávném rozhovoru pro deník Právo prohlásil premiér Sobotka, že jeho vizí je Česká republika bez Miloše Zemana. My naopak říkáme, že naší vizí je Česká republika právě bez Sobotky, Kalouska a dalších politických dobrodruhů. Odmítáme takové vize člověka, který by měl sám vysvětlovat mnohé, jako například problematiku OKD či své poslanecké náhrady," pouštějí se do premiéra tři představitelé SPO v čele se senátorem Janem Velebou na videu, které zveřejnili na svém facebookovém účtu.

"Jsme přesvědčeni, že řada sympatizantů Sociální demokracie a české levice nemá koho volit. Strana práv občanů, kterou prezident Miloš Zeman založil, je připravena hájit nejen prezidenta, ale být právě tou levicovou alternativou pro vás," dodávají. Následně se předseda strany ptá: "Proč právě Strana práv občanů – Zemanovci? Protože Miloš Zeman potřebuje v Parlamentu spojence, váš hlas Straně práv občanů Zemanovcům je hlasem prezidentovi republiky Miloši Zemanovi," dodává rázně. Následně se v pozadí rozezní první tóny Smetanovy Vltavy. 

"...ale funguje to.Vypadají jako naprdnutí trochu připití tatíci, a to se naprdnutým tatíkům a jejich mamkám bude líbit. Není síla. Bohužel," píše k videu jeden z komentujících.

Na videu je zajímavé především to, jak představitelé SPO stranu nazývají. Slovo Zemanovci totiž subjekt z názvu vypustil v roce 2014 na mimořádném sjezdu strany v Praze. Čestným předsedou je však i nadále současná hlava státu. Zemanovci měli sjezd i v letošním roce, na kterém Veleba obhájil předsednické křeslo, mezi řadovými místopředsedy figuruje i poradce Zemana Martin Nejedlý. Strana chtěla původně do voleb společně s Okamurovou SPD, s kterou úspěšně kandidovali v loňských krajských volbách.

Témata:  SPO- Zemanovci Strana práv občanů Jan Veleba

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy